Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Διαπραγματεύσεις με ψεύτες

Μία από της αλήθειες που ισχύουν για τις ανθρώπινες υπάρξεις είναι ότι λέμε ψέματα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Πάρα πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του κοινού ανθρώπινου χαρακτηριστικού έχοντας μάλιστα προσδιορίσει τα κάτωθι στατιστικά στοιχεία:Μία από της αλήθειες που ισχύουν για τις ανθρώπινες υπάρξεις είναι ότι λέμε ψέματα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Πάρα πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του κοινού ανθρώπινου χαρακτηριστικού έχοντας μάλιστα προσδιορίσει τα κάτωθι στατιστικά στοιχεία:

1. Κατά τις συζητήσεις μας σχετικά με τα αισθήματά μας, τις πράξεις μας, τα σχέδιά μας κλπ ψευδόμαστε στο 30% έως 50%του χρόνου που διαρκεί η συζήτηση.

2. Όταν γίνονται συστάσεις νέων μελών σε μία συζήτηση, ομάδα κλπ, το 60% αυτών λένε ψέματα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν καλή εντύπωση.

3. Συνήθως αρχίζουμε να λέμε ψέματα στην ηλικία των 3 ή 4 ετών, συνεπώς το ψέμα θεωρείται φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση και όχι κάτι αφύσικο ή κυνικό. Στόχος του ψέματος είναι να δημιουργηθεί μία ψευδαίσθηση, ή μία απάτη στους αποδέκτες αυτού.

Δείτε αναλυτικά το άρθρο (pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια: